Ack så gott...
Med färska räkor blandar man lätt till en räkröra som blir färdig dagen efter när alla smaker satt sig
Öppna champinjonerna och låt spadet rinna bort i en sil
Öppna även sparrisknopparna och låt spadet sila bort. Krama ur sparrisen också
Skala räkorna och lägg svalt
Slå en dubbel majonäs, och slå den hårt. Annars blir röran alldeles för lös
Grovhacka sparrisknopparna, typ halvera dem och krama försiktigt ännu en gång ur vätska och lägg sparrisen i en bunke.
Hacka även champinjonskivorna mycket grovt och lägg ner till sparrisen.
Lägg även ner räkorna och töm i burken med stor stenbitsrom.
Lägg i finhackad dill
Lägg i finhackad rödlök och rör samman allt tillsammans med pressad lime.
Pudra lite cayennpeppar samt dra ett par tag med svartpepparkvarnen. Lägg till en nypa salt.
Rör nu i majonäsen och häll i lufttät behållare och låt stå till nästa dag.
Dagen efter rörs röran försiktigt och smakerna justeras samt att konsistensen kan justeras med mer majonäs
Serveras på en formskuren smörstekt skiva bröd. Låt först en grovt hackad vitlöksklyfta fräsa snabbt utan att bli brun och ta bort vitlöken. Stek nu brödet gyllenbrunt och låt torka av på hushållspapper.
Lägg på en rejäl klick räkröra och garnera med dill eller citronskiva eller timjan
Smaklig spis!
- Ca 500 gr färska räkor
- 1 burk skivad champinjon, ca 290 gr
- 1 burk vit såarrisknoppar, ca 230 gr
- 1/2 knippa färsk dill
- 1/2 mellanstor röd lök
- 1 stor klyfta vitlök
- Svartpeppar, cayennpeppar och salt
- 2 äggulor
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 2 nypor salt
- Lite svartpeppar och ev en gnutta cayennpeppar
- 2-4 dl rapsolja (tills den blir riktigt fast)
Justera smak med vinäger, cayenn och salt.
Använd gärna en bra mixer så får man vitare majonäs. Man kan slå in lite vatten så blir den också vitare men den blir samtidigt lösare
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar