fredag 9 november 2012

Brynt ost med parmaskinka på spenatbädd

Veckan är färdigjobbad och fredagsmyset står på farstun och vill starta. Av med skorna, lossa slipsen, kavla upp ärmarna och så kör vi.....

Det ska vara enkel och gott, vi hinner inte göra något som tar tid i ugnen eller som fyller våra magar till brädden. Så ikväll tar vi fram spenat och gör en grön o härlig bädd.

Vi lägger på lite parmaskinka som vrids och presenteras lite på en höft. För den som vill kan man även rosta lite pinjenötter, men vi hoppar över det ikväll. Något stänk tryffelolja, men inte för mycket.

Värm olivolja i panna, släng på lite rosmarin och malen eller färskhackad ingefära. I med haloumiost och vänd i het panna. Byt så till att steka en skiva rökt ost. Skär ostskivorna och placera dem på tallriken.

I hörnen lite klickar av fikon/daddelmarkelad

Ringla över smaksatt reducerad balsamvinäger, här en med smak av daddel.

Lite riven parmesan och allt är klart.

Under tiden har vinet fått lufta sig och frdagsmyset får komma in i stugan.

Skål och trevlig helg

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar