söndag 23 oktober 2022

Flygande Matilda

 

En variant av Flygande Jacob.

Skiva upp kycklingfiléerna i mindre skivor. Stek upp dem och lägg åt sidan.

Slamma upp currypulver i hett vatten och låt stå. Eventuellt kan man dra ner på curry och blanda i smoked paprika.

Hacka lök och vitlök fint och stek gyllenmjuka. Häll över curryn och koka av vattnet. Häll i kycklingen och slunga allt. Ställ åt sidan.

Slanta upp bananerna.

Stek baconbitar i ugnen.

Vispa ägget och rör ned det nu ljumma kokade riset. Vänd gärna ner 2 msk hackad färsk rosmarin.

Lägg riset i botten på ett bleck.

Fördela kycklingröran ovan på. Fördela bananskivorna.

Vispa grädden lagom fast. Vänd ner créme fraiche och chilisauce.

Bred på ovan kycklingen och bananerna.

Grädda 200° C i 10 min. Strö över bacon/nötter och grädda 10 minuter till

Servera med en kall öl eller gott rött vin







Ingredienser
  • 700 gr kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk currypulver, alternativt 1 tsk curry och 2 tsk smoked paprika
  • Ev. 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 2 paket bacon som skärs i 2 cm bitar
  • 2 bananer
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl créme fraiche
  • 2-3 dl chilisauce
  • 3 dl okokt ris som kokas och får svalna sig ljummen
  • 1 ägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar