En variant av Flygande Jacob.
Skiva upp kycklingfiléerna i mindre skivor. Stek upp dem och lägg åt sidan.
Slamma upp currypulver i hett vatten och låt stå. Eventuellt kan man dra ner på curry och blanda i smoked paprika.
Hacka lök och vitlök fint och stek gyllenmjuka. Häll över curryn och koka av vattnet. Häll i kycklingen och slunga allt. Ställ åt sidan.
Slanta upp bananerna.
Stek baconbitar i ugnen.
Vispa ägget och rör ned det nu ljumma kokade riset. Vänd gärna ner 2 msk hackad färsk rosmarin.
Lägg riset i botten på ett bleck.
Fördela kycklingröran ovan på. Fördela bananskivorna.
Vispa grädden lagom fast. Vänd ner créme fraiche och chilisauce.
Bred på ovan kycklingen och bananerna.
Grädda 200° C i 10 min. Strö över bacon/nötter och grädda 10 minuter till
Servera med en kall öl eller gott rött vin
Ingredienser
- 700 gr kycklingfiléer
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk currypulver, alternativt 1 tsk curry och 2 tsk smoked paprika
- Ev. 2 msk finhackad färsk rosmarin
- 2 paket bacon som skärs i 2 cm bitar
- 2 bananer
- 5 dl vispgrädde
- 2 dl créme fraiche
- 2-3 dl chilisauce
- 3 dl okokt ris som kokas och får svalna sig ljummen
- 1 ägg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar