Garnera färna med gräslök eller persilja |
Idé fick jag från en Blogsite, att rulla köttfärs, och sedan gjorde jag en del justeringar.
Man börjar med att pressa ut köttfärs, blandfärs, mellan två bakplåtspapper, och ganska tunt, ca 1/2 mm.
Delas på mitten |
Krydda med valfri krydda, t ex salt o peppar eller varför inte grillkrydda. Ev strö lite krossad rostad lök över. Täck med baconskivor och rulla ihop. Lägg i ugnsbleck och baka i 180-200° ca 30 minuter.
Lägg i osmort bleck |
Under tiden hackas lök, vitlök samt chilipeppar. Stek sakta tills löken är karameliserad. Häll i 1 msk kalvfond, 5 dl grädde och 100 gr smaksatt färskost, typ Philadelfia vitlök. Koka upp och smaksätt med umami och chilimarmelad samt dijonsenap.
Sätt på potatisen.
Tag ut färsrullarna och svep in i folie. Häll såsen i blecket och låt stå i ugnen 15 minuter.
Får vila inslagen i folie |
Vispa 1 msk potatismjöl med lite kall mjölk. Tag ut blecket och stäng av ugnen. Red såsen och smaka av. Justera vid behov. Skiva upp färsrullarna och lägg i blecket. Garnera med finhackad gräslök. Serveras tillsammans med potatis.
Efter 15 min i ugnen reds såsen |
Skiva upp i lagom bitar |
Läggs i såsen och serveras |
Njut av tillsammans med en kall pilsner
Ingredienser
- 500 gr blandfärs
- 2 paket bacon
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 chilipeppar (mer om du vill ha den hetare)
- Rostad lök (kan uteslutas)
- 1 msk kalvfond
- 5 dl grädde
- Ca 1/2 dl umami
- 1 msk dijonsenap
- Lite rödvin att skaka ur gräddförpackningen med
- 100 gr färskost med vitlöks- och persiljesmak eller liknande
- Färskpotatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar