Så enkelt men gott. Kan t o m enkelt tillagas ombord på båten.
Köp skivat rimmat sidfläsk och skär tvärs skivorna så lagom stora bitar erhålls. Lägg ut bitarna i botten på ett ugnsbleck med höga kanter. Nedan mängder är lagom för en plåt på 30x20 cm (mellan Ipinum blevket). Ställ in i ugnen på 180° tills fläsket blivit svagt knaprigt men inte hårt.
Under tiden fläsket steks skärs svampen i fina skivor och bryns i smör, saltas och peppras och ställs undan.
Vispa samman äggen med 1/4 av vätskan och tillsätt sakta det torra. När man fått en slät smet, rörs resten av vätskan i. Peppra lätt och låt stå i 10 min.
När fläsket är klart, fördelas den stekta svampen över fläsket. Häll i smeten och grädda ca 30 min 180°.
Servera med rårörda lingon och en god lager eller varför inte mjölk.
Ingredienser
- 6 ägg M/L är äggen små får man addera ägg
- 3 dl röd mjölk
- 1 dl grädde
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 4 tsk socker
- 4 msk vetemjöl
- Lite nymalen svart- eller vitpeppar
- Ca 350-400 gr rimmat skivat sidfläsk(man kan också ta bacon)
- Ca 350-400 gr skogschampinjon
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar