tisdag 1 juni 2021

Ugnspannkaka med fläsk och skogschampinjoner


 Så enkelt men gott. Kan t o m enkelt tillagas ombord på båten.

Köp skivat rimmat sidfläsk och skär tvärs skivorna så lagom stora bitar erhålls. Lägg ut bitarna i botten på ett ugnsbleck med höga kanter. Nedan mängder är lagom för en plåt på 30x20 cm (mellan Ipinum blevket). Ställ in i ugnen på 180° tills fläsket blivit svagt knaprigt men inte hårt.

Under tiden fläsket steks skärs svampen i fina skivor och bryns i smör, saltas och peppras och ställs undan.

Vispa samman äggen med 1/4 av vätskan och tillsätt sakta det torra. När man fått en slät smet, rörs resten av vätskan i. Peppra lätt och låt stå i 10 min.

När fläsket är klart, fördelas den stekta svampen över fläsket. Häll i smeten och grädda ca 30 min 180°.

Servera med rårörda lingon och en god lager eller varför inte mjölk.

Ingredienser

  • 6 ägg M/L är äggen små får man addera ägg
  • 3 dl röd mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 tsk socker
  • 4 msk vetemjöl
  • Lite nymalen svart- eller vitpeppar
  • Ca 350-400 gr rimmat skivat sidfläsk(man kan också ta bacon)
  • Ca 350-400 gr skogschampinjon


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar