Påskmyset har lagt sig över Partille och matlusten blir påtaglig. Här ska det friteras.
Först blir det ändå att ordna aiolin. Varför göra det svårare när man kan fixa aiolin i ett nafs. Jag har en liten blender, och lägger i alltihop, kör mixerna i ca 1 minut. Klart.
1 stort ägg
1 dl rapsolja
0,2 dl olivolja
2 stänk cayennpeppar
2 krm socker
1 nypa flingsalt
1 tsk citronsaft
Ja, när den då är färdig, så kan man förbereda paneringen. Låt filéerna först rinna av. Därefter vänds de i vetemjöl. Sedan i ett vispat ägg. Och sist en blandning av Panko och salt (3 dl med 1 tsk salt). Låt de vila under tiden oljan värms.
Värm oljan till 180-190 °C. Ha ett lock i beredskap om det skulle ta eld!
Fritera några i taget.
Serveras med lite persilja (som också kan friteras, men tänk på att persilja innehåller vatten)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar