torsdag 6 april 2017

Franska crepes

Blanda med handvisp, elvisp eller mixer mjöl, socker och salt.

Vispa ner mjölken sakta och därefter ägg

Sist mixas smält smör eller vanligt smörolja ner

Låt stå i kylen 30-40 min

Smörja en steklagg och värm till medelvärme, 7:an på en 9 stegs platta

Häll smet i pannan och snurra ut smeten så den täcker tunnt. Vänd när den fått färg. Stek färdig och lägg upp på bakpapper. Lägg bakpapper mellan varje crepes.

Skiva banan och lägg i mitten. Vänd alla sidor in mot mitten och vänd hela knytet på en tallrik. Ringla god honung/sirap över eller kanske flytande choklad. Ev frosta med lite florsocker

 

Eller bred ut en fruktkräm och vik ihop till en 1/4 dels tårtbit och lägg över bär plus lite florsocker

Ät och njut

 

12 portioner / 4 portioner

  • 4 / 1 ägg
  • 6 / 1,5 dl mjölk
  • 4 / 1 dl vetemjöl
  • 2 / 0,5 msk socker
  • 0,5 tsk / 0,5 krm salt
  • 2 / 0,5 msk smält avsvalnat smör eller smörolja

 

1 kommentar: