Allt om mat
tisdag 14 januari 2025
Möra saftiga kycklingben
›
En annorlunda tillagning då man inte steker i olja eller fett utan bara låter rätten sjuda i omgångar. Mot slutet måste man vara uppmärksa...
söndag 12 januari 2025
Spagetti alla Puttanesca
›
Separera tomater från sin sås, men spara den goda juicen till senare Dela tomaterna med vass kniv. Fräs tomater, hackad vitlök och fint ha...
Ceasardrssing
›
En god Ceasardressing kräver sardeller. Enklast är att man använder en sardellpasta. Som för övrigt är bra att ha till hand vid all matlag...
måndag 2 september 2024
Ugnsbakad falukorv med potatismos
›
Inspirerad av Leif Mannerströms Youtube-inlägg så lagade jag denna rätt, som kommer bli en återkommande rätt. Gott och enkelt. Ingrediense...
tisdag 30 april 2024
Vit sparris med hollandaisesås
›
Vårens höjdpunkt är ju att få tag i färsk vit sparris och äta dem med något gott i glaset. Börja att sätta osaltat eller normalsaltat smör...
söndag 28 april 2024
Kålpudding
›
Kålpudding och kåldolmar minns alla från skolan och hemmet, och jag tror de flesta kan intyga att hemmets var alltid godare. I kåldolmar o...
söndag 26 november 2023
Svingod glaze på julmust och apelsinjuice
›
Enkel och fantastiskt enkel glaze, att ha på fläskkött. T ex lågtempad fläskytterfilé som trancherats och därpå grilljerats 225° 10-12 min...
›
Startsida
Visa webbversion