söndag 12 januari 2025

Spagetti alla Puttanesca

 


Separera tomater från sin sås, men spara den goda juicen till senare

Dela tomaterna med vass kniv.

Fräs tomater, hackad vitlök och fint hackad chili i olja utan att lök får mörk färg.

Tillsätt tomater, tomatjuice, sardellkräm, oliver och kapris. Låt sjuda under lock i 30 minuter. 

Koka spagetti al dente. Vänd ner spagettin i såsen

Strö över persiljan och servera


Till 4 portioner

  • 400 gr pasta
  • 2 frp körsbärstomater på burk
  • 2-3 fint hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 fint hackad röd chilifrukt
  • Olja för stekning
  • 2 tsk sardellkräm
  • 1 burk urkärnade Kalamata oliver
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad bladpersilja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar